Συχνές ερωτήσεις για τα ασύγχρονα e-learning Σεμινάρια Διόρθωσης και Επιμέλειας κειμένων - Ianos Σεμινάρια

Συχνές ερωτήσεις για τα ασύγχρονα e-learning Σεμινάρια Διόρθωσης και Επιμέλειας κειμένων

Λίγα λόγια για τα e-learning Σεμινάρια Διόρθωσης και Επιμέλειας κειμένων

Τα εξ αποστάσεως (e-learning) Σεμινάρια Διόρθωσης και Επιμέλειας κειμένων του ΙANOY πραγματοποιούνται μέσω μιας σύγχρονης και εύχρηστης πλατφόρμας,  η οποία σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες στα σεμινάριά μας.

Ο διδάσκων την προκαθορισμένη ημέρα ανεβάζει στην πλατφόρμα θεωρία, ασκήσεις και συνοδευτικό υλικό (Παράλληλα και Παραπληρωματικά κείμενα, αρχεία ήχου κλπ.) σε μορφή αποθηκευμένων αρχείων και οι συμμετέχοντες τα κατεβάζουν (download) όποια ημέρα και ώρα επιθυμούν (μετά το ανέβασμά τους) προκειμένου να μελετήσουν τη θεωρία, να ασχοληθούν με τις ασκήσεις και να τις αποστείλουν στην καθορισμένη ημέρα στον διδάσκοντα.

Κωδικοί αποστέλλονται την ημέρα που ανεβαίνει το πρώτο μάθημα του σεμιναρίου.

Ακολουθούν απαντήσεις σε ερωτήσεις που συχνά μας υποβάλλετε:

Πλατφόρμα

  • Πρέπει να είμαι στην πλατφόρμα κάποια συγκεκριμένη ημέρα και ώρα;

OXI. Η πλατφόρμα των σεμιναρίων του ΙΑΝΟΥ είναι ασύγχρονη. Αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες δεν έχουν δέσμευση να βρίσκονται στον υπολογιστή τους κάποια συγκεκριμένη ημέρα ή ώρα για το μάθημα. Μπαίνουν όποτε το επιθυμούν.

  • Πώς μπορώ να μάθω να χειρίζομαι την πλατφόρμα;

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων αποστέλλεται στους συμμετέχοντες αναλυτικός οδηγός με πληροφορίες για τη χρήση της πλατφόρμας μας.

Περιεχόμενο

  • Κάθε πότε πραγματοποιούνται τα e-learning σεμινάρια Διόρθωσης και Επιμέλειας κειμένων;

Πραγματοποιούνται μία φορά τον χρόνο, κάθε άνοιξη. Νέα τμήματα: Άνοιξη 2023.

  • Το e-learning Διόρθωσης και Επιμέλειας κειμένων είναι ΕΝΑ ενιαίο σεμινάριο;

ΟΧΙ. Είναι δύο ξεχωριστά σεμινάρια. Το e-learning Διόρθωσης κειμένων (link) και το e-learning Επιμέλειας κειμένων (link)

  • Πόσο διαρκούν;

Το e-learning Διόρθωσης κειμένων διαρκεί 7 μήνες (21 μαθήματα, ένα ανά δέκα ημέρες). Το e-learning Επιμέλειας κειμένων διαρκεί 12 μήνες (21 μαθήματα, ένα ανά δεκαπέντε ημέρες). [Τον μήνα Αύγουστο δεν πραγματοποιούνται μαθήματα, επομένως η συνολική διάρκεια των σεμιναρίων παρατείνεται κατά έναν μήνα.]

  • Ποια η διαφορά του e-learning Διόρθωσης κειμένων από το e-learning Επιμέλειας κειμένων;

Η Διόρθωση και η Επιμέλεια κειμένων είναι δύο διαφορετικά αντικείμενα, με διαφορετική τεχνογνωσία, τα οποία στο τέλος συντίθενται σε ένα: στην Επιμέλεια κειμένων. Ως Διόρθωση μπορούμε να ονομάσουμε την ενασχόληση με το «τεχνικό» μέρος ενός κειμένου (ορθογραφία, τονισμό, στίξη, σύνταξη, πραγματολογικά και εκφραστικά λάθη, γλωσσικά σφάλματα κλπ.), ενώ ως επιμέλεια (η οποία προϋποθέτει την άρτια γνώση της Διόρθωσης) την ενασχόληση (με επιστημονικούς όρους και δεδομένα) με τα ζητήματα που θέτει ένα κείμενο ως προς το περιεχόμενο, τη δομή, το ύφος, τη γλώσσα κ.ά., ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι το πλέον άρτιο και να συνάδει με την προθετικότητα του συγγραφέα.

  • Μπορώ να κάνω παράλληλα το e-learning Διόρθωσης κειμένων με το e-learning Επιμέλειας κειμένων;

ΟΧΙ. Πρόκειται για συμπληρωματικά σεμινάρια, τα οποία προσφέρουν πλήρη επάρκεια ώστε να μπορεί ο συμμετέχων στην πορεία να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη Διόρθωση και την Επιμέλεια κειμένων. Η θεωρία (πολυσέλιδη) και οι ασκήσεις (κείμενα) χρειάζονται χρόνο και ενασχόληση προκειμένου να αφομοιωθούν για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

  • Μπορώ να κάνω μόνο το e-learning Επιμέλειας κειμένων;

Η Επιμέλεια προϋποθέτει άψογη γνώση και εμπειρία στα ζητήματα και στην τεχνογνωσία της Διόρθωσης, οπότε ξεκινάμε πάντοτε από αυτήν. Μόνο στην περίπτωση που ο υπεύθυνος του Σεμιναρίου Δημήτρης Θάνας κρίνει ότι η θεωρητική συγκρότηση και η πρακτική εμπειρία κάποιου επαρκούν, μπορεί αυτός να παρακολουθήσει κατευθείαν το e-learning Επιμέλειας κειμένων.

Εγγραφή στο Newsletter

Για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα στο Email σας